Методът за лечение СУ ДЖОК – Здраве от Изтока

СУ ДЖОК е метод за лечение в рефлексотерапията. Той се основава на принципите на традиционната  китайска медицина, която е с хилядолетна история. СУ – ДЖОК в превод от корейски означава ДЛАН – СТЪПАЛО. Това подсказва, че лечението се осъществява чрез въздействие върху дланите и стъпалата. Първите публикации за СУ ДЖОК датират от 1986 год. и тази терапия е призната за едно от медицинските открития на ХХ век.

Лечебната система СУ ДЖОК е основана на съответствието и представителството на всички органи и системи в човешкото тяло върху дланите и стъпалата. Там са разположени в строг порядък високоактивни зони и точки, отразяващи в умален вид анатомичния строеж на човешкото тяло.

На палеца са проектирани главата и врата, на пръстите – ръцете и краката, а на самата длан са разположени останалите органи и системи. При заболяване засегнатият орган изпраща сигнална вълна към зоните и точките на съответствие и те стават чувствителни и болезнени. Когато тези точки се стимулират чрез натиск или масаж, възниква лечебна електромагнитна вълна. Тя достига до заболелия орган, нормализира неговата функция и постепенно настъпва оздравяване. Откриването и въздействието на болезнените точки става с диагностична сонда, но при липса на такава, може да се ползва молив, изписан химикал или клечка кибрит.

Предимствата на метода за лечение СУ ДЖОК са следните:

-лесно се  овладява и прилага за лечение и не е необходимо човек да има медицинско образование. От 1997 г. методът СУ ДЖОК  е въведен в учебните програми на много средни училища в Русия.

– не се изискват специални условия и апаратура

– той е съвместим с билково и медикаментозно лечение

– методът може да има животоспасяващ ефект при остри състояния, когато е необходима  бърза помощ, а няма възможност тя да се окаже от медицинско лице. Например високото кръвно налягане може да спадне  до 10-15мм само след 10 минути масаж на върха и около нокътя на палеца.

– прилагането на този вид терапия е абсолютно безопасно. Тя може да се ползва без притеснения и ограничения. Неправилното прилагане не може да навреди, просто няма да бъде ефективно.

Методът СУ ДЖОК се прилага успешно при: главоболие, мигрена, дископатия, радикулит, периартрит, болки в ставите и ушите, спиране на хълцане и много други.  При желание чрез този метод пушачите  могат да  намалят или спрат тютюнопушенето.

Авторът на СУ ДЖОК е световноизвестният учен от Южна Корея проф. д-р ПАК ЖЕ ВУ. Негова е мисълта: „Всеки има право да овладее знанията и методите за лечение на собствените си болести”. Той посвети живота си като обучаваше лекари и всички, които проявяват интерес към този метод на лечение. Проф. ПАК ЖЕ ВУ е създал СУ ДЖОК академия в Сеул, а от 1991 г. такива има в Москва и Киев.

Очаквайте подробно обяснение на метода!

Коментирайте