НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО И БОЛКИ В КОСТИТЕ И СТАВИТЕ

Наднорменото тегло натоварва както кръста, така и долните крайници. Затова пълните хора често имат ставни заболявания – артроза, болка в коленете, плоскостъпие, подуване на краката и др. Ставите просто не издържат тежестта на излишните килограми и затова по-рано се износват или се деформират.

Свръхтеглото е не само причина за възникване на ставни болести, но и усложнява тяхното протичане. Постоянното преяждане нарушава обмяната на веществата и възможността за регенерация на износените стави. Повишеното отлагане на соли в ставите води до дегенеративни промени – образуване на шипове, разрушаване на хрущяла, поява на артрити, подагра и др. Оздравителният процес зависи от начина на хранене, методите за лечение и физическото натоварване. Артрозата представлява дегенеративно костно-ставно заболяване с увреждане на ставния хрущял и промени в костната тъкан. Стандартното лечение при пълните хора, страдащи от артроза, обикновено не дава очакваните резултати. Болката може да се облекчи както с лекарствени средства, така и с алтернативни методи за лечение, в това число акупресура и СУ-ДЖОК терапия. Облекчение може се получи и с процедури с АКУПРЕС-М Възглавничка за глава и стави, която съчетава акупресура и магнитотерапия.

Акупресната възглавничка се поставя в зоната на болката в коляното – под или над капачката, като се закрепва с помощта на лепенка. Процедурата трае около 20-30 минути, като през това време е желателно да се притиска с длани възглавничката. При по-продължителен прием на противовъзпалителни и обезболяващи препарати, които традиционно се прилагат при лечение на костно-ставни заболявания, са възможни усложнения /гастрит, язва, колит, високо кръвно налягане, влошаване състава на кръвта/, причинени от страничните ефекти на лекарствата. Приемането на медикаменти може да бъде намалено, ако болният овладее метода за лечение СУ-ДЖОК, което в превод от корейски означава ДЛАН-СТЪПАЛО. Всички органи са проектирани върху дланите и стъпалата и лечението се осъществява като се масажира дланта в зоната на съответствие на болния орган. В случая – болка в коленете може да бъде повлияна, като се масажира втората става на средните и безименни пръсти на двете ръце – с молив, химикал или с масажно пръстенче.

Този метод за лечение може лесно и бързо да се овладее с книгата „СУ-ДЖОК И МОКСА – РЪКОВОДСТВО ЗА САМОЛЕЧЕНИЕ” от Пламен Иванов

Коментирайте